Trollbackens förskola 

Föräldrakooperativ, Gårdsby Växjö

Oss möter du på Trollbacken 

Tina Nilsson, rektor                                                                             Jag delar min tid på kontoret och i barngrupp. Jag tycker om sång, dans och rörelse med barnen. Jag vill också gärna erbjuda dem olika material att arbeta med och låta dem utforska det med alla sina sinnen.

Jag är väldigt mån om att all personal känner delaktighet, inflytande och ansvar över vår verksamhet och att vi tillsammans arbetar mot gemensamma mål på Trollbacken. 

 

Emelie Bergström, förskollärare

Jag arbetar med de äldre barnen på förskolan. Det som ligger mig närmast om hjärtat är natur, friluftsliv och estetik. 
Att tillsammans med barnen utforska och utvecklas och få ta del av deras kreativitet och fantasi för att kunna utmana och stödja dem vidare i deras upptäckarresa är någon helt fantastiskt. 

Kicki Nilsson, förskollärare

Jag arbetar tillsammans med de yngre barnen på förskolan.

Att se barnen som kompetenta och att utmana dem i spännande lärmiljöer, med ett material där undersökande och kreativitet uppmuntras, är en viktig del i mitt arbete tillsammans med barnen. Många uttrycksformer och uttryckssätt berikar och där varje barn får lära och utforska i sin takt och utifrån sin förmåga. I mitt arbete inspireras jag av Reggio Emilias filosofi.

Jenny Joelsson, förskollärare   

Just nu är Jenny föräldraledig.

Filip Petersson, barnskötare

Jag delar min tid på Trollbacken mellan de äldsta förskolebarnen och fritidsgruppen. Natur, rörelse och teknik är några av de arbetsområden som ligger mig nära. Att tillsammans med barnen få utforska och uptäcka nya saker som till exempel gå på geocachjakt eller åka på gymnastik i Rottne är något speciellt och underbart. 

Sofia Lidén, barnskötare

Jag arbetar tillsammans med de yngsta barnen på förskolan. Där jag har förmånen att få stötta och utmana dem vidare i alla de spännande processer de befinner sig i! Att barnen får möjligheter till många olika uttrycksformer och ett rikt material är viktigt för mig. Reggio Emilias pedagogiska filosofi ligger mig varmt om hjärtat.

Pia Gustavsson, pedagog

Att få vara med varje dag och se barns kreativitet och spontanitet är fantastiskt och jag lär mig så mycket varje dag. Jag delar min tid på Trollbacken mellan våra 3-5 år gamla barn och fritids. Att jag kan bidra med att barnen får utvecklas som individer, att barnen får möjligheter att påverka beslut under sin dag på förskolan, att man känner sig trygg är några saker som är betydelsefulla. Att man under resans gång har roligt och att ge alla barn en god självkänsla och en ryggsäck full med empati och respekt för djur, natur och varandra är viktigt för mig.

Ann-Sofie Karlsson,   pedagog                                                              Jag arbetar tillsammans med de yngre barnen på småtrollen. Det är så intressant att följa dem på deras väg och att hjälpa dem med att få känna sig trygga och bli självständiga små individer som både vågar, vill och kan. Att ge barn tid att själva få känna och tänka efter är också något som jag tycker är betydelsefullt. Närheten till naturen är den bästa lekplatsen där barnen får träna motriken och att utforska allt vad skogen har att erbjuda.                                                  

Linda Rosén Alexandersson, kock

Jag jobbar stenhårt på att ge barnen här på Trollbacken en varierad och näringsritig kost. Jag lagar mat från grunden, satsar på ekologiskt, svenskt, närpoducerat och klimatsmart mat, samt följer livsmedelsverkets rekomendationer för förskolans kosthållning. Maten jag lagar har inspiration från världens olika kök, liksom vanlig hederlg husmanskost, vegetariskt och ibland lagas maten utomhus. Jag bakar allt bröd till frukost och mellanmål själv. När barnen på förskolan fyller år (3-6 åringar) får barnen önska lunch och grönsakerna därtill. Jag tycker det är roligt att arbeta såhär då feedbacken kommer direkt från barnen. 

Kommentar
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)