Trollbackens förskola 

Föräldrakooperativ, Gårdsby Växjö

Att vara barn på Trollbacken

 

På Trollbacken får barnen möta en spännande miljö såväl ute som inne. Pedagogerna observerar och är delaktiga i barnens lek och utforskande för att kunna utmana dem vidare i det de visar intresse för och för att kunna utveckla våra pedagogiska miljöer vidare. Genom återkommande möten med många olika material och tekniker får barnen möjlighet att utveckla sin kreativitet och nyfikenhet. Sen augusti 2018 arbetar samtliga avdelningar på förskolan i projektet "hållbar framtid" där projektet tagit olika vägar och utformats efter barnens ålder, intresse och tidigare erfarenheter. De äldre barnen på förskolan har valt inriktning "Fåglar" och har tittat närmare på hur de bor och ser ut. De yngre barnen jobbar med "Livet och jorden" som tog sin start i att utforska materialet jord och efter ett tag även maskar. 


Förskolan ligger i en fantastisk miljö som ger utforskande möten med såväl skog som djur och landsbygdens maskiner. Vår närmiljö inbjuder till spännnande utflykter för stora som små där de största barnen ibland lagar sin lunch ute över stormkök eller öppen eld.            

Vi har en egen minibuss vilken skapar möjlighet för oss att åka iväg på olika aktiviteter tex gympa i Rottne gymnastiksal, biblioteksbesök, teater eller 4H-gården.

Pedagogernas arbete på förskolan är i en ständig progression. Genom reflektion och pedagogisk dokumentation utvecklar vi vår verksamhet vidare. På Trollbacken strävar vi efter "trygghet för lärande". Med detta menar vi att att trygghet och tron till den egna förmågan är en grundförutsättning för såväl lärande som identitetsutveckling i ett livslångt perspektiv.

Har vi pedagoger tilltro till barnens förmågor och skapar rätt förutsättningar för varje enskild individ blir barnen kompetenta!

 

 

 

"Leran har blivit så hård för den har torkat" "Den har varit ute så mycket utan sin handduk"

"Titta, det är samma"

Utforska färg på olika sätt

Första mötet med skärtråden

"Titta, nu kommer maten!"

Kommentar
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)